Tot 31 mei kan je komen 'Eten met Streken' in het Land van Playsantiën vlakbij het immens populaire fietsknooppuntennetwerk en het wandelnetwerk. Geniet van verse streekgebonden producten die met veel liefde op je bord geserveerd worden. Jarenlang hebben boeren in de buurt gezwoegd om mooie groenten te kweken en om gezond vee te kweken. Deze producten zorgen ervoor dat je je op en top Kempisch voelt.

Vanmiddag stelde het Land van Playsantiën in Den Bourgondiër in Zoersel het smakelijk programma voor.


Eten met streken heeft voor alle culinaire genieters iets te bieden. In Malle brengt Eten met streken je bij de Lotier, een stijlvol restaurant in de buurt van de bekende Trappistenabdij, in Lille kan je bij Restaurant Nicoty voor 'krawaatse' gerechten terecht, in Zoersel heb je de keuze uit de Castelijnshoeve, Den Bourgondiër of De Sjoks. Alledrie bieden ze overheerlijke menu's aan.

Ook in Ranst kan je kiezen uit verschillende menu's, bij De Smaak én Den Moor. En ten slotte kan je bij het unieke Molenhuis in Zandhoven terecht om je smaakpapillen te verwennen.


Deelnemende horeca-zaken
• Restaurant Nicoty, Visbeekbaan 5, 2275 Wechelderzande, 03 312 36 82
Krokante balletjes van geitenkaas (van boer Polle uit Lichtaart) en spekjes (afkomstig van de Wolkenhoeve in Geel) met honingdressing in combinatie met appelen (Roes van Oud-Turnhout) / chateaubriand van witblauw rund (eigenkweek van slagerij Verstappen uit Sint-Lenaarts) met Westmalse tripel, dragon, jonge bloemkool en eigen gemaakte aardappelkroketjes / gebakje van frangipane met peren (Roes van Oud-Turnhout) en huisbereid vanille-ijs / koffie met de echte Lilse zoetigheid van Gofie's


• Restaurant Lotier, Antwerpsesteenweg 478, 2390 Malle, 03 297 51 50
3 amuses bij aperitief / makreel opgelegd met limoen, schorrekruid en radijsmix / vis van het jaar hondshaai, cremeux, aardappel, krieleitje en mousseline van Westmalle tripel / kalfswangen met Trappist, wilde spinazie en ravioli van licht gerookte ganzenlever / carré van lam met asperges en morieltjes en jus van tijm en look / aardbeien met rabarber, gelei van Vervenne en sorbet van framboos / koffie met versnaperingen
• Castelijnshoeve, Kasteeldreef 52, 2980 Halle-Zoersel, 03 336 66 21
Slaatje met appel, spekjes en beuling / tournedos van blonde d'Aquitaine, crème van lindelikeur met sausje van dubbel van Westmalle / kaastaart met Zoerselse honing en crème van lindelikeur.


• Den Bourgondiër, Kerkstraat 2, 2980 Zoersel, 03 311 67 21 (foto)
Trip-trap met ringworst 't Zwarthof / gerookte hesp 't Zwarthof met structuren van lokale peren / bouillon met groentjes van lokale landbouwers en reepjes spek 't Zwarthof / lamsbout 't Zwarthof met lokale seizoensgroentjes en sausje van Hellemans mosterd / Haveraertkaas met huisgemaakte peperkoek en honing van lokale imkers / rijstpap van hoevemelk met gele van lindelikeurtje / koffie met huisgemaakt advokaatje


• De Sjoks, Halle-Dorp 142, 2980 Halle-Zoersel , 0486 24 79 08
Kaaskroket van de Trappisten / blonde d'Aquitaine steak met saus naar keuze / Tietergebakje
• De Smaak, Gemeenteplein 20, 2820 Broechem, 03 225 58 25
Amuses van de chef / Carpaccio van wilde Schotse zalm, asperges, yuzu-dressing, kruidenboeket uit onze achtertuin / soepje van vergeten groenten / kort gebakken dorade 'royal', gewokte asperges, sabayon van Titsenbier / lamskroon met kruidenkorstje, smaakvol groentenboeket, jus met mosterd en lokale honing, aardappelgratin / wandeling door het Land van Playsantiën
• Molenhuis, Molenheide 67, 2242 Pulderbos, 03 464 06 15
Soep OF slaatje met kaas en honing / stoofpotje bereid met streekbier en lokale producten / appelstrudel met hoeve-ijs


• Den Moor, Moorstraat 8, 2520 Broechem, 03 485 76 80
Mojito 'Moorstraat': rum, appelsap, limoen, munt, gedroogde appel, bruiswater met dip en deel van streekproducten / rundscarpaccio met asperges uit Ranst / lamskroontje met honing- en tijmsaus en rozemarijn-aardappeltjes OF zeebaars, mousseline met tuinkruiden Sanguisorba en Taaie Jozef saus / chocolade fondue met streekfruit / koffie en huisgemaakte advokaat met een Ranstuiltje.


Hoe reserveren
Reserveren is bij de meeste horecazaken aanbevolen.
Meer informatie
Heb je nog vragen over Eten met streken? contact :
Land van Playsantiën, Antwerpsesteenweg 246, 2390 Malle
03 310 05 14
info@landvanplaysantien.be
www.landvanplaysantien.be